Sivut

tiistai 10. marraskuuta 2015

Viikolla soi (vko 45)

Viikolla on soinut perus pörinää, uutta pörinää ja Torche.




Royal Blood - Royal Blood
Royal Bloodin eponyymi debyytti on mielettömän eheä kokonaisuus energistä kitarointia ja hyviä biisejä. Bändi on yhdistellyt menevään ja raskaaseen perusrokkiin punk- ja indie-elementtejä ja on täten onnistunut luomaan levyn, joka vetää vertoja Death From Above 1979-bändin tuotannolle.

Skraeckoedlan - Sagor
Kamalasti nimetyn bändin uusin albumi Sagor on mieletön. Stoner-poppoo yhdistelee Black Sabbath-henkisiä melodioita Mastodonin jalanjäljissä kulkevaan moderniin progressiiviseen metalliin. Ja tyypit vetää biisit ruotsiksi! 
Osui ja upposi. Kirjoitan tästä levystä pitkät pätkät lähiaikoina.

Torche - Meanderthal, Harmonicraft
Katujyrän lailla rullaava stoner/sludge-yhtye Torche soittaa tällä viikolla Kuudennella Linjalla ja oon nyt sit imenyt tän pumpun tuotantoa sisääni kuin viimeistä päivää. Vaikka oon viime aikoina kuunnellutkin pääsoin bändin uusinta, tajuttoman hyvää Restarter-levyä, on ehdottomasti ollut mukavaa palata myös bändin vanhemman tuotannon pariin.


Deafheaven - New Bermuda
Vuoden oudoin ja kiehtovin bläkkis-pläjäys. New Bermuda naittaa epäpyhästi yhteen black metallin raakuuden poppiseen post-metal-fiilistelyn kanssa.  
Tää levy on jakanut outoudessaan mielipiteitä kahteen eri leiriin: niihin, joiden mielestä bläkkikseen ei pop kuulu ja niiihin, joiden mielestä post-bläkkis on freesein asia, mitä genrelle on tapahtunut. Mä koen kuuluvani jälkimmäisenä mainittuun sakkiin. 

Vennart - The Demon Joke

Vouhotin tästä levystä viime viikolla. Vaikkei tää vielä välttämättä aivan vuoden huippuja ole, niin tää menee täydellisesti raskaamman indie-henkisen-musiikin kaipuuseen. Vennartin ääni on hunajaa. Jos esim. Biffy Clyro menee, niin tsekkaa tää.


The Black Dahlia Murder - Abysmal
BDM on paras ja nyt syksyllä julkaistu Abysmal on lähellä vetää "top 3 BDM levyä"-listani uusiksi. Tästäkin albumista kirjoittelen pitkät pätkät lähiaikoina.


Meshuggah - Chaosphere
Meshuggah, tuo djent-musiikin messias, on mun all time-lemppari yhtyeitä.
Tiesittekö, että sana "djent" on onomatopoeettinen termi, joka tulee siitä äänestä joka muodostuu kun super-matalaa ja dempattua kielisoitinta soitetaan. The more you know.

Cloudkicker - Live with Intronaut
Cloudkicker on elämä. Intronaut on rakkaus. Yhdessä nämä elämän ja rakkauden ruumiillistumat (ääneellistymät?) tekivät vuosituhannen kovimman live-plätyn.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti