Sivut

perjantai 27. marraskuuta 2015

Provinssi vs. Tuska (pt. 1)

Ajattelin dokumentoida tulevan puolen vuoden aikana pääni sisällä käymäni festari-puntaroinnin. Lakeuksien huippu eli Provinssi (30.6.-2.7.2016) kohtaa mukavan metallisen Tuskan (1.-3.7.2016). Kumpi festivaali kutsuu ensi kesänä?Vähän päälle puoli vuotta aikaa, toinen on valittava ja päätös tehtävä. Mielipiteet ovat omiani ja ne perustuvat hyvin pitkälti ennakkoluuloihin ja vain hiukan järkeen ja kokemukseen. 



Mulla on kovin sentimentaalinen suhtautuminen Provinssiin, kiitos pitkähkön historiani festivaalin kanssa. Koska musiikkimakuni on kovin rönsyilevä, tämä festari on tarjonnut mulle vuosien varrella useita mahdollisuuksia poukkoilla katsomassa esiintyjiä useasta eri gernestä. Viime vuonna juoksin katsomassa mm. Red Fang, Refused, Death From Above 1975, Joey Bada$$, The Hearing ja K-X-P ja olin kovin onnellinen tästä kokonaisuudesta.

Tän viikon tiistaina Provinssi julkaisi ensimmäiset kiinnityksensä: Rammsteinin, Cheekin, Antti Tuiskun, Action Bronsonin sekä Silvana Imamin. Näistä julkaistuista vain ja ainoastaan Rammstein kiinnostaa ja sekin vain huikeaksi kehutun liveshown takia. (Tässä pätkä Rammstein nyt syyskuussa julkaistulta live-DVDltä, josta saa osviittaa bändin tarjoamaan live-eeppisyyteen.). Silvana Imam kippaa mittariin hiukan plussaa, muttei läheskään riitä ostopäätöksen tekemiseen. Uskon, että festari tulee julkaisemaan paljon hyviä artisteja vielä tämän vuoden puolella.

...Ja siis... Cheek? Eikö se lopettanut jo? Ja Five Finger Death Punchia en viitsi ees mainita. Pitäis melkein antaa näistä artisteista miinusta.


Olen käynyt Tuskassa viimeksi kun sitä vielä järjestettiin Kaisaniemen puistossa eli olen todella huono metallipää. Viime vuonna valinta näiden kahden festivaalin väliltä oli suht rankka mutta Provinssi vei kiitos esiintyjien sekä duunin.

Tuska julkaisi myös tiistain koleuden kunniaksi liudan uusia esiintyjiä. Julkaistuihin artisteihin lukeutui mm. Ghost (paras) ja Cattle Decapitation (myös paras). Myös bälky-kuningatar Myrkur kippaa vaakaan plussaa. Aikasemmin paljastetut Behemoth (joka jyräsi Nummirockissa parisen vuotta sitten) ja Katatonia (joka jyrää aina) herättivät huomioni, mutta eivät heti itsekseen tehneet lipuista must buy-hankintaa. 

Yhteenveto:
Provinssi:

++ Odotukset Rammsteinin showsta
+ oma historiani festarin kanssa

Tuska:
++ Ghost

++ Cattle Decapitation
+ Katatonia 

+ Behemoth

Tällä hetkellä Tuska siis kiehtoo huimasti enemmän ensimmäisten julkaistujen artistien takia. Provinssi tulee luultavasti julkaisemaan vielä ison liudan kiinnostavaa musiikkia, mutta tästä kiekasta Tuska saa miljoona mielikuvituspistettä.


Ensimmäisen kierroksen tulokset:
Tuska 1 - Provinssi 0


1 kommentti:

  1. Tappelen saman päätöksen kanssa. Työkaveri suorastaan pakottaa myymään tuskan liput ja käskee lähteä provinssiin katsomaan rammsteinia. Oli liian kova krapula viimeksi kun rammstein oli suomessa niin meni ohi xD

    VastaaPoista