Sivut

tiistai 3. marraskuuta 2015

Viikolla soi (vko 43 + 44)

Eilisen Uncle Acid & The Deadbeatsin keikan jälki-fiiliksissä voisin jakaa teille viime viikon kuunnelluimmat levyt. Tää lista koostuu aika takuuvarmoista ja mulle rakkaista levyistä. Näinä viikkoina olen selkeästi pysynyt reippaasti mukavuusalueella.   



Moderat - II
Kokeellisen konemusan ykkönen Moderat on kuuntelussa aina kun teen hulluna töitä. Jummaavat ja synkät beatit hakkaavat tärykalvoihin ja biisit kasvavat uskomattomiin sfääreihin. Suosittelen tutustumaan ennakkoluulottomasti yhtyeen materiaaliin.


Deftones - Saturday Night Wirsts

Tää levy on Deftonesin aliarvostetuin julkaisu kautta historian. Rakastan tätä levyä miljoonan auringon voimalla ja tästä on vuosien saatossa tullut itselleni yhdeksi tärkeimmistä levyistäni (Diamond Eyesin ohella). Fiilis on kovin ahdistunut, biisit kokeilevia ja toisiinsa epäsopivia. Syitähän levyn synkkään tunnelmaan on monia...

Chet Faker - Built on Glass
Kuunelin tätä levyä koko talven 2014 intohimoisesti. Smoothit, minimalistiset soundit sekä Chetin pehmeänkarhea ääni tekee tästä rnb/hiphop-plätystä tämän vuosikymmenen parhaimpia levyjä genressään.

Queens Of The Stone Age - ...Like Clockwork
Homme bändeineen jyrää.

Intronaut - Valley of Smoke

Intronaut on rakkaus. Intronaut on elämä.

Sigur Rós - Kveikur

Sigur Rós on universaalisti yksi maailman parhaimmista bändeistä. Atmosfääristä postmusailua soittavan orkesterin Kveikur on vain yksi bändin monista timanttisista julkaisuista.

Drake - Hotline Bling
Mä oikeesti pidän tästä biisistä! Cha-cha-rytmi ja träppibasso... Drake on tanssi sydämmeeni ja mainstream-hiphopin kuninkuuteen tanssimalla awkwardisti faija-fashioniin pukeutuneena 
(Yeezy go home)... Äh, pakkohan tää video on embedata tähän.



Ja Deftones veti coverin biisistä Passangerin yhteydessä Aftershock-festivaaleilla. Ja tänään törmäsin pätkään, jossa rakkain Sufjan Stevens coveroi biisin keikkansa encorena.

Oceansize - Self preserved while the bodies float up

Oceansize on bändi, jonka hajoamista suren syvästi päivittäin. Bändin kokeellinen ja progahtava postrock-fiilistely, Vennartin mieletön ääni, hienot lyriikat ja tajuttoman taitavat soittajat tekevät tästä levystä yhden bändin parhaimpia.

Ghost - Meliora
Ghost otti ja päräytti linjoille yhden vuoden 2015 parhaimmista pop-levyistä. Abba ja Abbath kohtaavat tässä epäpyhässä liitossa, jossa soitanta on hyvää, biisit hauskoja ja tarttuvia.. sekä tarpeeksi saatanallisia. (Ghostin kutsuminen popiksi on ehkä vähän rohkeaa. Pernarutolla voi uhkailla Twitterin kautta.)


Koska last.fm on välillä vähän hidas uusien levyjen kansikuvien kanssa, mun listauksesta puuttuu Chisun yllättävän hyvä Polaris, Molokenin aivan tajuttoman hyvä ja supersynkkä All is left to see sekä Cloudkickerin uusi ja hieno Woum. Kirjoitan niistä toivottavasti ehkä joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti