Sivut

maanantai 23. marraskuuta 2015

Soittolistaus: Jytävuosi 2015

Vuosi 2015 on koostunut aivan tajuttoman hyvistä levyistä. Siksi päätinkin hajottaa mun 2015-jättisoittolistan pienemmiksi, suurin piirtein genreittäin lajitelluiksi soittolistoiksi, vain jotta TE saatte parhaimmat palat mahdollisimman helposti kuunneltua. Ensimmäisessä listauksessa on paloja on vuoden parhaimmista rock-levyistä.




Vuoden 2015 isoimpia tapauksia on ehdottomasti ollut Jukka ja Jytämimmit ja heidän taivaallinen rock-debyytti, täynnä hikeä, seksiä ja fuzzia. Bändi aiheutti niin suuren hullaantumisen, että musta tuntui siltä että lähes kaikki mun kaverit käyttivät instassa ja twitterissä jytäkesä-häshtägiä. Flown aikoihin bändi kuitenkin pillit pussiin, jääden suomirokin legendaksi.

Refusedin ja Lapkon paluut aiheuttivat alkuun paljon varovaista innostusta. Odotukset olivat korkealla, kun ihmiset eivät halunneet pettyä uuteen materiaaliin. Mutta jännitys todettiin turhaksi: Kummankin poppoon julkaisemat albumit ovat eheitä kokonaisuuksia, jossa bändit kuulostavat itseltään, kuitenkaan olematta kopioita itsestään ja aiemmista levyistään.


Henkilökohtaisesti tärkeimmiksi rock-levyiksi tältä vuodelta mulle on jäänyt mm. retroilevan psykedeelistä folkrokkia soittavan Ryley Walkerin Primrose Green, Lo-Fi-fiilistelijöiden Unknown Mortal Orchestran Multi-Love, eeppisen progerokin mestareiden Agent Frescon Destrier sekä tän vuoden ehkä kovin levy: The Bright Light Social Hourin Space Is Still The Place. 

Vaikeaa mainita vain muutama levy, koska kaikki soittolistalle nostetut biisit on niin tajuttoman hyviltä albumeilta. Suosittelenkin kuuntelemaan jokaisen soittolistalla olevan artistin/bändin levyn läpi kokonaisuudessaan. For science reasons

Koska elämme vielä Marraskuuta, uusia levyjä tulee vielä tämän vuoden puolella. Ja koska olen optimisti, uskon niiden olevan hyviä. Päivittelen listaa vuoden loppuun asti, jos soittolistan arvioisia tapauksia ilmestyy.

Ja tässäpä vielä suora linkki soittolistaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti