Sivut

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Kuukauden menot: Marraskuu 2015

Marraskuu todistaa, että Helsingissä tapahtuu vaikka mitä. Aivoja ei tule riittämään läheskään kaikkiin tapahtumiin ja koitankin ravata niin useaan kuin vain mahdollista. Huhhei, oonkohan elossa enää Joulukuussa.


2.11.: Uncle Acid & The Deadbeats @ Tavastia

Bändi veti timanttisen setin ja Tavastia oli maaginen paikka ihan vain lyhyen pörinä-keikan verran.

5.11.: Laura Moisio (trio) @ Bar Loose
Suomen kovin singer-songwriter Laura Moisio on ihana ja hänen uusin levy myös ihana. 

7.11.: Kairon; Irse! @ Elmun Baari
Kairon; Irse! on kovimmasta päästä oleva suomalainen psykedeelisen post-rock-poppoo. Pörinpörin, pakko nähdä.

9.11.: Ghost @ The Circus
Maailman synkin papisto saapuu Helsingin Circukseen vetämään varmasti unohtumattoman rituaalin. Liput keikalle ovat jo long gone, mutta sinnikkäät voivat huudella lippuja ovien edestä.

10.11. Sepultura @ Nosturi
Juuret jytisevät kun Brasilialainen rässinen groovemetal-dinosaurus astelee Nosturin lavalle. Groovaava basso soi kun heviletit heiluu. Roooooots!  

11.-15.11.: Rokumentti @ Joensuu
11. kertaa järjestettävällä Rokumentti-elokuvafestivaalilla esitetään rock-elokuvan aatelia. Ohjelmistossa on mm. Amy Whinehousen tarinan kertova Amy, H.R. Giegerin duuneja ja elämää esittelevä dokumentti, ranskan klubi-skenestä kertova Eden, Straight Outta Compton, Rocky Horror Picture Show.... Lippujen hinnat ovat kohdillaan ja oheisohjelmakin on timanttista. Miljoona rakkautta tälle!

11.11. Dungen @ Tavastia
Ruotsin lahja retroilevalle folkrockille tulee vihdoin Suomeen! Kirjoitin bändin uusimmasta lätystä pitkät pätkät parisen viikkoa sitten.

11.11. Dearra + Jupiter @ Elmun Baari
Fuzzisen savuista post-pörinää alle viidellä eurolla! Daerra soittaa takuuvarmaa post-jamittelua ja Jupiter on tarjoillut kerta toisensa jälkeen tiukempia aavikko-fuzz-keikkoja. Eli takuuvarmaa laatua luvassa!

12.11. Consciousness Removal Project + Burweed @ Semifinal
Marraskuu on näköjään täynnä kovin kiinnostavien uusien suomalaisten bändejen keikkoja. Burweedin debyytti Hide räjätti potin yhdistelemällä post-rock fiilistelyä perinteiseen metalliin. Yhden miehen orkesterina levyttänyt CRP yhdistelee taas pääosin maalailevan pörinän sludgesta tuttuihin elementteihin. Tällaisia keikkoja lisää, kiitos!

13.-22.11.: Lens Politica @ Helsinki
Poliittisesti vaikuttavia elokuvia yhteiskuntakriittisellä touchilla. Kymmenettä kertaa järjetettävän elokuvafestivaalin leffoja esitetään useassa teatterissa ympäri Helsinkiä ja luvassa on hyvin paljon vaikuttavaa elokuvaa. Tututstu festarin koko ohjelmistoon täältä.

13.11.: Grannies Smoking Pipes @ Rupla
Suomen hauskinta hipedihoppia soittava poppoo on kerännyt vuosia nimeä festivaaleilla tekstarilla tilattavilla pop-up-keikoilla ja bändiä näkee aivan liian harvoin Helsingin klubeilla.

14.11.: Tuskova-Kubi: Pekko Käppi & K:H:H:L @ Korjaamo
Kirjoitin Pekko Käpin uusimmasta levystä jokunen aika sitten ja fiilistelin jouhikko-shamaanin taikaa. Nyt olisi mahdollisuus nähdä bändin mustat magiat livenä! Jee!
15.11.: Torche @ Kuudes Linja
Yksi tämän vuoden parhaista levyistä on ehdottomasti yhdystvaltalaisen Torchen Restarter. Nyt stoner/sludge-yhtye saapuu Suomeen levyn kiekan mukana ja odotukseni ovat hyvin hyvin korkealla.

19.11.  Doc Lounge: Genetic Me @ Kino Korjaamo
Kuukausittain järjestettävässä Doc Loungessa esitetään marraskuussa dokumentti, joka kuvaa ihmisten tarvetta ymmärtää itseään tieteen kautta. Paljonko geenit määrittelevät meitä loppujen lopuksi?
Elokuvan jälkeen keskustelutilaisuus, jossa useat ammattilaiset ja tutkijat vastaavat yleisön geeneihin, perimään ja sen sellaiseen liittyviin kysymyksiin.


20.11. Skraeckoedlan + Demonic Death Judge @ Nosturi
Hyvin kiinnostavasti nimetty Skraeckoedlan tuo fuzzista progeilua Elmun baariin. Mukana menossa myös suomen parasta raskasta doomia soittava, myös kiinnostavasti nimetty, Demonic Death Judge.


21.11.: Ne Obliviscaris @ Nosturi
Mustaakin mustempi bläky soi ja synkistelijät synkistelee. Ne Obliviscaris soitti Tuskassa kesällä 2015 ja allekirjoittanut joutui skippaamaan keikan Provinssin takia. Nyt olisi mahdollisuus korjata tämäkin vääryys.
Keikalla soittaa myös jotain muita bändejä, mutta aivan sama.


21.11.: Death Hawks + Circle @ Tavastia
Parasta. 

27.11.: Svart Festival @ Nosturi
Svart Records viettää synttäreitä ja tarjoaa ennakkoluulottomalle yleisölle mahdollisuuden nähdä levy-yhtiön kattavaa katalogia livenä. Luvassa on 100% varmuudella aivan tajutonta psykedeelistä hämyilyä. Lauteille nousee thrash-poppoo Speedtrap, psykedeelistä .. psykedeliaa soittava Sammal sekä monia muita.


28.11.: Feminist Comedy Night @ Mad House
Feminismi ja komedia ne yhteen soppii! 

30.11.: Kamasi Washington @ The Circus
Saksofoni-virtuoosi Kamasi Washington julkaisi tänä vuonna vaaaatimattoman kolme tuntisen debyyttilevynsä, joka sisältää koko kestonsa ajan parasta jazzia. Mm. Kendrick Lamarin, Nasin, Lauryn Hillin sekä Herbie Hancockin kanssa torvea töräytellyt sälli saapuu yhtyeineen soittamaan hunajaa Circukseen.

Mitäs siihen sanotte.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti