Sivut

torstai 15. lokakuuta 2015

Jos et tunne, niin tutustu: Dungen - Allas Sak

Torstai on toivoa täynnä.. ja töitä... ja vähäisiä yöunia... ja ruotsalaista psykedeelistä rockpoppia!





Törmäsin Dungeniin jokusen viikko sitten Spotify Discover Weekly-listoillani. Ihastuin bändin 60-lukuiseen äänimaailmaan, joka kulkee klassisen rokin mestareiden jalanjäljissä kuulostamatta kuitenkaan jonkun tietyn bändin matkimiselta tai kulahtaneelta.

Ruotsin Västagötlandista kotoisin oleva poppoo on hyvin pitkälle solisti/säveltäjän Gustav Ejstesin vetämä ja herra soittikin lähes kaikki soittimet levyille bändin aikaisemmilla julkaisulla. Tälle levylle yhtye on ruvennut saamaan kiinteämpää jäsenistöä ja se kuuluu soittajien rentoudessa ja vahvemmassa jamittelu-henkisyydessä. Dungen nautti jonkin verran kansainvälistä huomiota joskus 2010-luvun puolivälissä ja yhtye on soittanut keikkoja mm. (jostain syystä) hyvin rakastetun Fleet Foxesin kanssa. Monen vuoden hiljaisuuden aikana pöly on ehtinyt laskeutua ja hype vähän hiipua.

Yhtyeen uusin levy Allas Sak julkaistiin syykuusa 2015. Leyv toimii varmasti hyvin korvaushoitona tyypeille, jotka pitävät Tame Impalan siirtymistä 80-lukuisiin soundeihin pahana asiana. Aion mennä tarkastamaan bändin livekunnon Tavastialle marraskuussa... ja odotukset ovat hyvin korkealla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti