Sivut

lauantai 19. syyskuuta 2015

Vouhotus: Edward Snowdenia täyslaidallinen


Ai että. Yle Areena on varmaan paras asia suomalaisessa interwebsissä Kiitos uudelleen alkaneen Docventuresin, suomalaisilla on nyt mahdollisuus katsoa Oscar-palkittu dokkari Citizenfour helposti streamattuna ja ilmaiseksi.

Dokkari plokkasi Oscarinsa syystä: pätkä on jännittävämpi kuin useimmat fiktiiviset elokuvat. Katsottuani pätkän ensimmäistä kertaa istuin koneeni ääressä monta minuuttia täydessä epäuskossa. Elämme scifi-dystopiassa. Katso leffa täältä KLIK!



Citizenfourin lisäksi tarjolla on kattava dokkari Snowdenin Pako (2014), joka kertoo enemmän Edward Snowdenista itsestään ja hänen pakomatkansa vaiheista. Pätkä ei ole kerronnaltaan niin dramaattinen kuin teatteri-levitykseen tehty Citizenfour. Tunnin mittaisessa tietopläjäyksessä kuullaan mm. Snowdenia itseään, entistä NSA:n johtajaa Michael Haydenia ja WikiLeaksin perustanutta Julian Assangea. Areenaan tästä KLIK!


Super-bonuksena: Last Week Tonight-juontaja haastatteli Snowdenia venäjällä. Haastattelusta opimme mm. mitä NSA tekee dickpiceillemme. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti