Sivut

perjantai 18. syyskuuta 2015

Rakkautta & Anarkiaa 17.-30.9.2015


Parempi myöhän kuin ei millonkaan, eikö? Eilen alkoi Helsingissä suomen suurin elokuvafestivaali, Helsinki International Film Festival eli tuttavallisemmin Rakkautta & Anarkiaa eli R&A. Festarin ohjelmisto on superlaaja ja tässä tärppään omasta mielestäni kiinnostavia pätkiä. Tekstin lopusta löytyy myös linkit muiden tahojen tärppeihin.


Marnie - tyttö ikkunassa
Studio Ghiblin uusin pitkä animaatio. Elokuvan kerrotaan edustavan Ghiblin uutta aaltoa, jossa "nuoret" tekijät pääsevät puikkoihin pitkissä animaatioissa. Elokuva kertoo melko ahdistuneesta 12-vuotiaasta Annasta, joka tapaa omissa suruissaan vellovan Marnien. Elokuvan kerrotaan olevan tarina niille, jotka eivät ole vielä täysin valmiita astumaan aikuisten synkkään maailmaan.

Dear White PeopleYhteiskuntakriittinen satiiri käsittelee erään yliopiston opiskelijoiden identiteettejä ja rasismia "in a post-race-America".


Don’t Think I’ve Forgotten: Cambodia’s Lost Rock and Roll
Ennen kuin Kamboza tuhottiin raunioiksi, oli sielä hyvin vahvasti länsimaalaisesta rockista vaikutteita ammentava rock-kulttuuri. Dokumentti käsittelee Kambozan traagista lähihistoriaa musiikin kautta ja kertoo meille tarinoita maan menetetystä ja rikkaasta musiikkihistoriasta.

Eden
Elokuva kertoo Paulista, joka soittaa konemusaansa bileissä. Kovasta yrittämisestään huolimatta kaikki ei mene Paulilla aivan kuin Strömsössä. Paulin tarinan kanssa rinnan kulkee tarina Guy-Mannista ja Thomaksesta: jätkistä, jotka tunnetaan paremmin Daft Punkkina. Musiikissa jotkut menestyvät ja jotkut eivät.

Äidin Toive
Miesten Vuoro-dokumentin ohjaajan uusin pitkä dokkari kerää yhteen 10 kertomusta äideistä ja äiteydestä. Kuinka äidit tai äiteys on vaikuttanut näihin naisiin ja heidän kokemuksiinsa rakkaudesta ja välittämisestä. Käsitellään myös kolikon kääntöpuoli: millainen on äiti, joka ei ole läsnä? Joonas Berghäll on suomen toivo maailmalla. Hänen ohjaamat dokumenttinsa ovat kauniita ja havannoivat kohteitaan hyvin armollisesti.



Tunteiden Temppelit
Itse rakastan elokuvateattereita ja voisin viettää teattereissa vaikka loppu elämäni. Tunteiden Temppelit on dokumentti, joka käsittelee suomen elokuvateattereita, niiden tarinoita ja sekä ihmisiä, jotka käyvät näissä tunteiden temppeleissä.

Crumbs
Etiopialainen fiilistely-sci-fi. Do I need to say more?



Muuta kaikkea:
Diary of A Teenage Girl: Paljon kohua herättänyt elokuva kertoo teinitytön seksuaalisesta heräämisestä.
808: Dokumentti käsittelee moderniin musiikkiin paljon vaikuttaneen rumpukoneen historiaa.
We Are Fucking Twisted Sister: Paljon rokkiin vaikuttaneesta glam-bändistä kertova dokkari.
Hip-hop Eration: Mummot perustavat hiphop-crewn.
Sir Holmes: Ian MacKellen vanhana Sherlockina.
Mumbai Noir: Film Noir meets Bollywood. What is this.
Vicotria: Hehkutettu pätkä imitoi kaksituntia pitkää yhtä ottoa.
Lobster: Dystopiassa sinkut ovat vaara yhteiskunnalle ja heillä on 45 päivää aikaa löytää itselleen kumppani.


Episodin tärpit voi tsekata tästä. Sielä on listattu aika takuuvarmoja pätkiä.
Domen tärpit täältä. Nettijulkaisu on ottanut vähän oudompia pätkiä ehdotuksikseen.
Hesarin kymmenen nostoa voi tsekata täältä.
Kannattaa katsoa myös R&A-ohjelmistoa Yle Teemalta ja muilta Ylen kanavilta.

Liput, aikataulut ja lisätiedot R&A:n nettisivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti