Sivut

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Päivän siistein juttu: Every Noise at Once

Every Noise at Once on sivusto, joka ollut olemassa vuosia mutta ansaitsee osansa ylitsepursuavasta vouhotuksestani. Sivustolta löytyy takuuvarmasti uutta musiikkia ja mielenkiintoista informaatiota aivan kaikille.





Tätä kuvaa katsoessani mulle tuli iso tarve kuunnella genreä nimeltä cryptic black metal... tai deep talent show.


Every Noise at Oncen idea on yksinkertaisuudessaan uskomattoman hieno: tarjota ihmisille uutta kuunneltavaa ja uusia tapoja hahmottaa musiikin eri genrejä.


Heti sivuston etusivulla on superkattava genre-kartta. Kun valitsen jonkin musatyylin, pääset kuuntelemaan siitä hetken maistiaisen. Pääset tsekkaamaan, miltä kuulostaa esimerkiksi deep rai, swirl psych, etherpop, math pop, unblack metal tai deep org core... tai mikä tahansa muu huikeasta 1387 genren listasta.

Painamalla >> pääsee genren sisäiseen karttaan, jossa tyylilajin musiikkia edustavat bändit on listattu samanlailla kuin pääsivun kartta. Bändit voivat kuulua useamman tyylilajin alle, tottakai. 

Vaikka genrejen lajittelu on paikoittain hyvinkin hataraa, on sivuston kartta jaettu suurin piirtein näin: listan yläpäässä mekaanisemmat ja elektronisemmat soundit ja listan alapäässä on orgaanisemmat tyylilajit. Kartan vasemmassa laidassa on "tunnelmallisemmat" ja oikealla laidalla olevat on "terävämmät". 

Suosittelen varmaan tän sivuston skannailuun tunteja aikaa. Sivuston omalla hakutoiminnolla voit etsiä tietoa siitä, mihin tyyliin jokin tietty bändi kuuluu ja siten löytää samankaltaista musiikkia. Jos etsit jotain tiettyä tyylilajia (Grave Wave, anyone?), kannattaa suosiolla käyttää selaimen hakutoimintoa, jotta pääset helpolla. 

Suosittelen lukemaan tän jutun sivuston tekijöistä ja tästä projektista ja kuuntelemaan eri genrejen soittolistoja Spotifyssa... ja kannustan teitä jakamaan mulle oudoimmat löytönne! 





Tän jälkeen teillä ei oo enää elämiä. Olkaa hyvä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti