Sivut

tiistai 1. joulukuuta 2015

Kuukauden menot (joulukuu 2015)

Joulukuussa tapahtuu! Kylmää ja pimeätä kannattaa paeta esim. keikkojen valoihin tai elokuvateatterin pimeyteen. Luvassa on rauhallinen kuukausi, eli suklaaseen ja seitan-kinkkuun voi keskittyä ilman että takaraivossa huutaa tarve päästä nauttimaan tapahtumista. 


2.12.-9.1.: Almost Star Wars @ Orion
Almost Star Wars on kokoelma elokuvia, jotka ovat ammentaneet inspiraationsa Star Wars-elokuvista... niin hyvässä kuin pahassakin. Meen ite ainakin katsomaan lapsuuteni lempparin eli SW parodia Spaceballsin... ja Akira Kurosava-tribuutin Vaarojen Planeetan... ja italo jedi-pläjäyksen Humanoidin, johon mestari Ennio Morricone on säveltänyt musat... äh, päädyn kuitenkin ostamaan liput jokaiseen leffaan.

3.12.: Lars Von Trier: Idiootit (Artova Kino)
Dogma oli 80-luvulla kehittynyt elokuvan suuntaus, jonka ideana oli riisua pois kaikki elokuvakerronnalliset keinot ja kikkailut, ja täten antaa tarinalle ja hahmoille kaikki huomio. Tätä (pääosin) tanskalaista suuntausta edusti kärkevästi ohjaaja Lars Von Trier, jonka elokuvat ovat herättäneet ihailua ja ahdistusta ihmisissä jo usean vuosikymmenen ajan. Hänen historiansa toinen dogma-elokuvansa Idiootit on nyt nähtävillä ilmaiseksi osana Artova Kinoa. Kyllä kiitos!


5.12.: Silvana Imam @ Kuudes Linja
Silvana Imam on yksi kovimpia tyyppejä ever. Ruotsalaisräppärillä on tiukka flow, suorastaan vittumainen asenne ja hyvin naseva tapa kertoa yhteiskunnan epäkohdista. 10/10.


7.-13.12.: ORANSSIFEST 
Oranssi ry. täyttää vuosia ja järkkää tapahtumarikkaan viikon, jonka ohjelmaan kuuluu mm. bändejä, elokuvia ja improa. Lavalle nouseviin bändeihin lukeutuu mm.  Aivovuoto, Famine Year, sekä sludge-pörinän aatelia edustava Morbid Evils. Kannattaa tsekata koko kirjava ohjelmisto tapahtuman eventistä!

8.12.: Kadavar @ Nosturi
Psykedeelisen stoner-rokin kulmakivi Kadavar on ollut pitkään mun must see live-listalla. Nyt on mainio mahdollisuus nähdä saksalaiset Nosturin lavalla... ja oon tästä ylitöpäisen innoissani.

10.12.: Doc Lounge: Translating Funny
Docpointin järjestämä dokumenttiklubi Doc Lounge jatkuu Korjaamolla. Tällä kertaa luvassa on elokuva, joka käsittelee Stand-Uppia ja huumorin tekemistä. Dokkarin keskiössä on sarjakuvataitelija Hugleikkur Dagsson. Dokkarin jälkeen luvassa on stand-uppia.

11.12.: Ghostsonics @ On The Rocks

Muutama vuosi sitten, eräänä hyvin sekavana iltana, olimme ystäväni kanssa vakuuttuneita että Ghostsonics on suomen Queens Of The Stone Age fuzzisine riffeihin ja hämyisine tunnelmineen. Nyt on mahdollisuus katsastaa, onko tämä väite totta vai vaan suurta muistiharhaa.

16.12.: Star Wars VII : The Force Awakens ensi-ilta
Just saying.


18.12.: Baroness julkaisee Purple-albuminsa
Just saying.


19.12.: Agent Fresco @ Tavastia
Islantilainen progeilun nouseva tähti Agent Fresco saapuu Tavastialle pitkän odotuksen jälkeen. Toivon että keikan outo alkamisajankohta (ovet klo 15) ei pelota kaikkia potentiaalisia kävijöitä karkuun, bändin Destrier on kuitenkin tän vuoden parhaimpia levyjä.

19.12.: Diablo @ Nosturi
Suomen legendaarisimpiin dödis-bändeihin lukeutuva Diablo on palannut takaisin elävien pariin ja nyt on mahdollisuus tarkistaa bändin livekunto. En tiedä mitä odotan. Olenkohan kasvanut tästä bändistä yli jo?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti