Sivut

tiistai 5. tammikuuta 2016

Vuoden 2015 huiput: Vanhat kaiffarit - Uudet Levyt

Hyvää uutta vuotta, tyypit! Uuden vuoden darrasta on selvitty, arkeen palattu ja vegaanihaasteessa jo mokattu eli on aika heittää sipulit uuden vuoden melskeeseen! Ennen joulua kirjoitin itselleni ennestään tuntemattomien bändien vuonna 2015 julkaisemista levyistä ja nyt on vuorossa niiiiiiin monien vanhojen kaiffareiden, eli itselleni ennestään tuttujen yhtyeiden, uudet (hyvät) levyt. 




Intronaut - The Direction of Last Things
Intronaut päräytti vuonna 2015 ulos levyn, joka natsaa täysin bändin loistavaan diskografiaan. En todellakaan uskonut että The Direction of Last Things pistäisi minut kyseenalaistamaan Habitual Levitationssin parhautta. Bändin jäsenet ovat neroja soittimissaan, biisit piilottavat todellisen progressiivisuutensa näennäiseen yksinkertaisuuteen ja Devin Townsend on todistanut taas olevansa nero myös miksaajana. Ehdottomasti vuoden 2015 TOP 3-listaan kuuluva levy. Jos et ole tutustunut tähän plättyyn, tee se välittömästi. 



Black Dahlia Murder - Abysmal
On harvoja bändejä, mitä rakastaisin enemmän kuin Black Dahlia Murderia ja siksi odotukset olivatkin laittoman korkealla Abysmalin suhteen. Ensimmäisellä kuuntelukerralla kumoutuivat kaikki kuumotukset ja bändi todisti olevansa tiukemmassa terässä kuin koskaan.




Steven Wilson - Hand. Cannot. Erase
Porcupine Treen nokkamiehenä mainetta niittänyt Steven Wilson julkaisi tänä vuonna  ehkä parhaimman levynsä so far. Biisit ovat tyylikkäitä, hienosti tuotettuja ja sovitettuja: niissä on kaikki mitä niissä pitäisikin olla, ei enempää tai vähempää. 




Cattle Decapitation - The Anthropocene Extinction 
Vuoden 2015 paras extreme dödis-albumi. Brutaaliuden ja raakuuden alle kätkeytyy melodisuus ja mahtavat riffi-iloittelut. Pakko nähdä livenä vuonna 2016. 


Baroness - Purple
Sateenkaaren monista väreistä on tällä kertaa vuorossa liila, kun Baroness on muutaman vuoden mittaisen tauon jälkeen julkaissut uuden mainion levyn. Purple solahtaa kauniimmin perinteisen rockin kirjoon kuin bändin aikaisemmat julkaisut, mutta tätä levyä kuunnellessa on vaikeaa kaivata yhtään mitään lisää. Täydellistä. 10/10.



Ghost - Meliora
Parasta vuonna 2015 julkaistua kuolonpoppia. Hävyttömän Abbamainen julkaisu on viihdyttävä kokonaisuus, joka on täynnä raikkaita korvamatoja ja hauskoja riffejä. 


Elder - Lore
Short and sweet, psykedeelistä progerockia soittavan Elderin uusi levy on kestonsa verran täyttä kultaa.



Rivers of Nihil - Monarchy
Lisää extreme dödistä! Rivers of Nihilin toinen levy on paljon yhtenäisempi kokonaisuus kuin bändin aikaisempi julkasu. Yhtye nauttii yhdessä soittamisesta ja bändin riffittelystä kuulee yhdeessä soittamisen ilon.



Deafheaven - New Bermuda
Mainion Sunbather-debyytin jälkeinen New Bermuda hioo tämän poppoon tyyliä eheämpään suuntaan. Post-bläkyä at its finest. 



Napalm Death - Aprex Predator - Easy Meat
Napalmikuoleman uusin plätty on tiukkaa sahaamista alusta loppuun. Tämän levyn mahtavuus tuli vähän takavasemmalta, en todellakaan odottanut että tapporässin legendat voisivat tehdä jotain näin hyvää uutta.


Kendrick Lamar - To Pimp A Butterfly
Kendrick Lamarin uusin levy on hiphopin moderni klassikko. Levyn ehdotonta parhaimmistoa on nerokkaat, monitulkinnalliset lyriikat, jotka kommentoivat niin yhteiskunnasta, kapitalismia sekä hiphop-kulttuurin pinnallisuutta. 


Laura Moisio - Ikuinen Valo
Laura Moisio on suomen singer-songwriter-toivo ja lupaus. Ikuinen Valo on aivan kaikin puolin mainio ja hyvältä kuulostava levy, joka käsittelee menettämisen teemaa upealla haikeudella ja hyväksynnällä. Moision Spiraali oli hieno, mutta tämä vielä miljoona kertaa hienompi.  

Lisää uutta kuunneltavaa vanhoilta kaiffareilta:
The Sword - High Country
Uncle Acid & The Deadbeats - The Nightcreeper
Tame Impala - Currents
Kylesa - Exhausting Fire
Torche - Restarter
Dungen  - Allas Sak
City of Ships - Ultaluminal
Refused - Freedom
Lapko - Freedom
KEN Mode - Success
Puscifer - Money Shot
High on Fire - Luminiferous
Between the buried and me - comaeliptic
Teksti TV 666 - II
Godspeed you! Black Emperor - Asunder, Sweet and Other Distress
Demonic Death Judge & Coughdust  (Split)
The Ocean & MONO - Trancendental (Split)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti