Sivut

tiistai 26. tammikuuta 2016

Vouhotus: Misfits (2015)

DocPointin eka päivä on ohi ja ehdin festarin avajaispäivänä katsoa jopa kaksi näytöstä. Avajaisleffana nähtiin mainio Sota & mielenrauha, joka on kansainvälisesti uskottava dokumentti sotien aiheuttamista traumoista ja niiden seurauksista kärsivistä suomalaisista. Vaikka avajaiselokuva olikin hyvä, Misfits, päivän toinen dokumentti oli vielä parempi.




Tulsa, Oklahoma. The Bible Belt. Kaupungissa on 400 000 asukasta, 2000 kirkkoa ja yksi nuorisotalo LBGT+-nuorille. 


Misfits (2015) on ehkä tärkein näkemäni kuvaus nuoruudesta, omana itsenään elämisestä ja aikuiseksi kasvamisesta. Dokkari kertoo kolmesta nuoresta, jotka elävät Tulsan ennakkoluulojen ja pahojen katseiden kaupungissa. 17-vuotias Larissa on joutunut karkaamaan kotoaan kaapista ulos tultuaan, D on käynyt läpi vähintään 8 vuotta terapiaa voidakseen päästä yli kaikesta elämässä kokemastaan paskasta ja vaikkei 19-vuotiaan Bennyn elämä helppoa ole ollut, nauttii hän sentään perheensä tukea. Nämä vastikään lapsuudesta kasvaneet nuoret ovat joutuneet kohtaamaan aikuisuuden hyvin raa'alla tavalla, vain koska he ovat omia itsejään.

Elokuva kertoo näistä elämän mätkimistä nuorista aivan uskomattoman lämpimästi ja lempeästi. Ohjaaja Jannik Splidsboel on antanut nuorten kertoa mitä he haluavat ja juuri sillä tavalla miten he haluavat. Nuorten ehdoilla meneminen tekee tästä elokuvasta hyvin aidon. Suosittelen tätä elokuvaa täysiä.

Elokuvan toinen ja viimeinen näytös on nähtävissä DocPointissa tänään tiistaina 26. tammikuuta. Leffan nettisivut täällä

_____
"You like to think you're fabulous."
"No, I don't like to think I'm fabulous. I like to think I'm flawless."

__


EDIT: Misfitsin voi streamata hintaan 1,99 !! DO IT. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti