Sivut

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kuukauden Menot: Helmikuu 2016

Loskaa saappaissa. Kelmeä auringonvalo. Helmikuussa hurisee ja Helsinki herää henkiin. Helmikuu on ehkä otollisin aika koskaan kadota elokuvateatteriin tai keikkapaikkojen lämpöön. Miten olisi vaikka viikonlopun verran sludgea ja doomia? Progea? Olohuone-fiilistelyä? Mitäpä jos vaikka opiskelisit suomalaista elokuvaa?


5.2.- 22.4.: Luentosarja: Suomalainen Elokuvatuotanto @ Elokuvateatteri Orion
Suomalainen elokuva on pitkään ollut mulle kirosana. Tämän kevään aikana pääsen kohtaamaan demonini ja haastamaan ennakkoluulojani Elokuvaryhmän luentosarjan avulla. Luennot käsittelevät suomalaista elokuvaa monipuolisesti ja kattavasti: historiasta talouteen ja henkilöhahmoista ilmiöihin. Itse luennot ovat ilmaisia, mutta niiden jälkeen näytettävät leffat maksullisia. Olisiko nyt vihdoin aika ostaa se Orionin jäsenkortti?

6.2.: Better Mus' Come @ Andorra
Jamaican 70-luvun poliittisesta myllerryksestä ja yhden rohkean henkilön selviytymistarinan kertova elokuva Better Mus' Come (2010) on nähtävillä Andorrassa ilmaiseksi. Elokuvan ohjaaja Storm Saultier on itse paikalla näytöksessä ja vastaa yleisön kysymyksiin näytöksen jälkeen.

6.2.: Muissa maailmoissa: Wigwam Revisited, Death Hawks, Kiki Pau
Kitarointia ja progefiilistelyä koko illan täydestä. Nämä kolme bändiä edustavat suomalaisen hihhuliprogeilun kärkikastia. Isoimpana lempparinani on kyllä mainittava viime vuonna mahtavan uuden levynsä julkaissut Death Hawks, jota en ole koskaan nähnyt livenä (!!!!???).

7.2.: Kiinalainen Uusivuosi @ Keskuskatu, Helsinki
Ilotulituksia, lohikäärmetansseja, musiikkia ja mieletöntä ruokaa tarjoileva tapahtuma tuo valoa piemään. Ihmismassaan kannattaa varautua, mutta tällaiset isot ilmaistapahtumat ovat yksiä mun lempparisyitä asua Helsingissä.

11.-13.2.: ArtArctica Festival @ Vapaan Taiteen Tila
Nyt on kyl mystistä settiä luvassa. Arktisista piireistä esiintyjänsä ammentava monitaiteellinen festivaali järjestetään ensimmäistä kertaa Helsingissä. Festarin ohjelmistossa on kaikkea lyhytelokuvista musiikkiin ja installaatioihin. Tapahtuma on ilmainen ja ohjelmassa olevista esiintyjistä en ole kuullut kenestäkään. Eli pakko mennä.

12.-13.2.: Under a Freezing Sun Festival @ Lepakkomies
Goatess, Tombstoned, Kaleidobolt, Jupiter, Desert Lord, Slug Lord... Hitaasti ja raskaasti kahden päivän ajan. Voi kyllä, näitä lisää.

12.2..: Steven Wilson @ The Circus
Musiikkinero Wilson saapuu taas Suomeen, vain vuoden tauon jälkeen. Loistavaa diskografiaa täydensi viime vuonna julkaistu, loistava Hand. Cannot. Erase. ja tällä viikolla julkaistu levynpuolikas 4 ½. Ah. Parasta.

12.2.: Stoned Jesus & Jupiter @ Elmun Baari

Stoner-/doom-poppoo Stoned Jesus soittaa ekaa kertaa Suomessa. Bändiä on verrattu aina Sleeppistä Faith No Moreen. Eli aivan uskomatonta louhintaa luvassa. 

12.2. Feminist Comedy Night @ Mad House
Edellinen FCN oli farssi, kun iso osa koomikoista paljastuikin illan mittaan naisvihamielisiksi rasisteiksi. Ehkäpä tällä kertaa illan esiintyjät on valittu paremmin, radikaalin inklusiiville feministiselle komedialle kun löytyy aivan liian vähän tilaa. 

17.2. Olohuoneklubi I @ Gloria
Glorian ja Soundin lanseeraamat Olohuoneklubit alkavat! Kerran kuukaudessa Glorian olohuoneeksi lavastetussa salissa soittaa toinen toistaan ihanammat artistit. Jokaisessa klubi-illassa nähdään suomalaisen musiikin kärkinimiä ja illat päättää yllätyspääesiintyjä, jota ei julkaista ennakkoon. Ensimmäisellä olohuoneklubilla esiintyy mm. The Hearing, joka on yksiä henkilökohtaisia rakkauksiani suomalaisen musiikin saralla.

26.2. Pekko Käppi & K:H:H:L @ On The Rocks
Pekko Käppi, tuo jouhikkoshamaaneista mahtavin, esiintyy bändeineen On The Rocksissa. Mainio, folk-pläjäys Sanguis Meus, mama! levy piirsi tän bändin mun kartalle ja ehkä tämä voisi olla ensimmäinen kerta, kun näen bändin livenä... (Hups).
Mielestäni Sanguis Meus, mama! on yksiä viime vuoden parhaimpia levyä. Lue fiilistelyni täältä!


26.-27.2.: Big City Nights @ Ääniwalli
Voi pojat. Noah Kin, Hisser, Radiopuhelimet, ValkyriansSydän, Sydän... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti